Undgå et ødelagt hus, når du tager på ferie!

Står du overfor at skulle på ferie i den kolde vinter, da du godt vil sydpå og ned i varmen, så lad vær med at tage hovedkulds derned uden at tænke på dit hus først. Der er nemlig lige et par ting du skal sikre dig inden du tager afsted. Blandt andet skal du selvfølgelig huske at lukke og låse samtlige døre, og det er en god ide at indgå en aftale med en nabo om, at de også holder øje med huset, for at sikre det på bedste vis. Har du sikret dit hus mod tyveri, er du godt på vej til at kunne tage bekymringsfrit afsted på ferie. Dog må du ikke tage afsted endnu.

Undgå store varmeregninger

En anden ting som er vigtig at sikre i huset er nemlig, at huske, at skrue ned for varmen. Glemmer du at skrue ned for varmen kan det få konsekvenser for din varmeregning.

Der er ingen grund til at tage afsted på ferie uden først at have skruet ned for opvarmningen i huset. Er der ingen mennesker i hjemmet, er det spild af penge at have tændt for varmen, som var man hjemme. Dog skal der heller ikke skrues helt ned for varmen, da det kan forårsage store skader i huset. Sæt varmen til en tempereret temperatur, så blandt andet diverse rør ikke fryser til.

Spar penge med varmepumper

Er du interesseret i at spare penge udover i din ferieperiode, så skal du måske overveje at erhverve dig varmepumper til dit hus. Med varmepumper kan du få varmen til at køre billigere rundt i huset. Faktisk kan din investering i varmepumpen betyde, at du allerede efter 3-4 år har tjent investeringen hjem. Derefter er det ren besparelse.

Derudover er der ved nogle varmepumper en smart funktion, hvor du via din smartphone kan kontrollere varmen i huset. Du kan blot indtaste hvornår du skal på ferie i en kalender, hvorefter varmepumpen automatisk indstiller sig til den temperatur du har valgt, når datoen indtræder.

Med denne funktion kan du med ro i sindet tage afsted på ferie, også selvom du har glemt at indstille varmepumpen inden du tager afsted. Du kan blot justere varmen i huset når du sidder nede sydpå, evt. mens du har det lune sand mellem dine tæer, på stranden.