tanzania

Tag på safari i Tanzania

Er du en af de mange danskere, der har overvejet at tage på safari? Har du så også overvejet hvilket land din safarirejse skal gå til? De fleste der gerne vil på safari, har ikke gjort sig nogle tanker om, i hvilket land safarien skal foregå, da de føler at det er mindre betydningsfuldt.

Står du overfor at skulle på safari, hvorfor så ikke tage til Tanzania, der på baggrund af brugeranmelderser er blevet kåret til verdens bedste safariland? Begrundelsen for at skulle vælge Tanzania er, at landet har lidt af det meste, og dermed giver en mere fuldendt rejseoplevelse end de andre safarilande.

Hvad oplever man på en safari?

Definitionen på safari er, at opleve de vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Det er selvfølgelig hvad safari først og fremmest kan. Men safari er også en mulighed for at opleve den afrikanske kultur, da man undervejs kommer tæt på guider, chauffører og ansatte de steder, hvor man overnatter. Derudover får man mulighed for at opleve fantastisk natur i form af de prægtige sletter med søer og bjerge kastet ind rundt omkring. Det giver alt i alt et fantastisk sceneri.

Ngorongoro krateret

Et eksempel på det fantastiske sceneri, som Tanzania byder på, er Ngorongoro krateret, der er en sammenfaldet vulkan, der siges at skulle have været større end Kilimanjaro. Krateret dækker over et område på sammenlagt 260 kvadratkilometer, og de 260 kvadratkilometer er et enestående sted til safari, da dyrekoncentrationen i området er ekstrem høj og de fleste dyr kan opleves. Dog kan man glemme alt om at se giraffer i Ngorongoro krateret, da kraterets vægge simpelthen er for stejle til at giraffer kan komme derned. På kanten af krateret er der flere hoteller, så man kan nyde udsigten over krateret i aften- og morgentimerne fra hotelområdet.

Slut af på Zanzibar

Et oplagt sted at afslutte safarituren er på Zanzibar med afslapning på den lækre strand. Ligeså fantastisk en safarirejse er, lige så rart kan det være at få lov at puste ud bagefter, inden man rejser hjem, for det kan kræve skæve sengetider, hvis man vil have de bedste safarioplevelser. Zanzibar har fantastiske strande, og masser af historie, specielt i den gamle stenby. Dermed kan man supplere strandferien med kulturelle oplevelser, hvis man bliver træt af, at ligge og dase, eller man bare ikke kan få nok af den tanzanianske kultur.

Udover ovenstående kan Tanzania også byde på blandt andet trekking på Afrikas tag, Kilimanjaro og så meget andet, så lad kompasset pege mod det østlige Afrika næste gang kalenderen står på ferie.