Sammenligningstjeneste hjælper danskere med varmeregningen

Sammenligningssider på internettet bliver brugt som aldrig før og hjælper forbrugerne med at spare penge på rekordtid. I takt med at temperaturerne falder og kulden raser, vil varmeregningen næsten per automatik stige; men også her, er der penge at spare.

Nem og overskuelig hjælp til varmepumper

Varmepumpetilbud.dk er en hjemmeside, der viser en nem og overskuelig oversigt over de forskellige typer af varmepumper samt eventuelle installationspriser.

Der er nemme penge at spare, hvis man i forvejen har et olie- eller naturgasfyr hvor en energibesparelse nemt kan løbe op i 50 % ved skift til en varmepumpe. Foruden den økonomiske besparelse viser det sig endvidere at CO2-udslippet bliver mindsket med minimum 40%.

 

shutterstock_66958438

Forskellige typer af varmepumper

Der findes tre forskellige typer af varmepumper:

  • Luft til vand varmepumpe
  • Luft til luft varmepumpe
  • Jordvarmepumpe

Varmepumpetilbud.dk forklarer kort og præcist den generelle forskel med fordele og ulemper imellem de forskellige varmepumpetyper og hvornår de skal bruges. Mange af disse varmepumper er selvkørende, behøver minimal af vedligeholdelse og er yderst driftsikre.

Der er dog en klar tendens til at folk, som har installeret en varmepumpe, i højere grad gør brug af opvarmningsformen og dermed bliver besparelserne ikke så høje som først antaget.

 

shutterstock_161938061

Inden investering af varmepumper

Det er dog vigtigt at dit hus er “i stand til” at modtage og samarbejde med varmepumpesystemet.

Det er optimalt for energibesparelsen at huset er velisoleret, ellers vil varmen, og besparelsen, forsvinde.

Det er især vigtigt, som Varmepumpetilbud.dk understreger, at de fornødne kommunale godkendelser er på plads inden installation af eksempevis en jordvarmepumpe. Her gælder både en potentiel opgradering af eksisterende radiatorer, kvalitet af gulvvarme og installation i henhold til jordslangernes placering.

Varmepumper og pris

Der er markant prisforskel imellem de forskellige varmepumpesystemer og energiforbruget er en væsentlig faktor at have in mente i forbindelse med købet. Priserne varierer fra et par tusinde til over 100.000 kr alt afhængig af varmepumpesystem.

Det nuværende energiforbrug og valg af varmepumpe kan være en udfordring. Det er vigtigt at få den nødvendige viden fra fagmænd og de vil være i stand til, at definere dine behov og dermed give den bedste rådgivning.

Det er også en god ide, at få indhentet tilbud fra flere forskellige udbydere, for at høre deres professionelle vurdering samt sammenligne priser. Her er det vigtigt at se både købspris og eventuel installationspris både med og uden moms.

Hvis man tror, at der kan være penge at spare på varmeregningen, kan Varmepumpetilbud.dk nemt og hurtigt hjælpe med op til 4 uforpligtende tilbud.