Sådan undgår du maveproblemer på rejsen

Især på længere rejser oplever mange danskere hvordan udskiftningen i kost og derved også bakterier kan give nogle problemer i mave-regionen.

Rejsende omtaler det endda på diverse internetfora som ’travellers stomach’ som en helt normal ting.

Du kan dog gøre flere ting både hjemmefra og når du er afsted på rejsen for at undgå selv at blive ramt af den dårlige mave. Det er ikke alene en træls oplevelse i sig selv, men det betyder også, du ikke har samme mulighed for at nyde den ferie, du har købt.

Anatolien – Tyrkiet – indeholder tilpas anderledes kost til, at det for en dansker vil være en omvæltning, der kan give problemer ved rejser længere end en uges tid. Det er derfor værd at kigge på hvordan de problemer kan undgås:

Kosttilskud og stop-piller med hjemmefra

En god start er hjemmefra at købe kosttilskud og piller til rejsen. Du kan finde kosttilskud hos Helsebixen.dk der indeholder de bakteriestammer du er vant til og som du har brug for med henblik på at opretholde almindelige ’tarmflora’ – som det hedder sig.

Herudover kan du på apoteket købe imodium eller lignende ”stop-pille”. Pillen hjælper dig i det tilfælde du har fået diarré og har brug for lige at ’sætte en prop i systemet’. Vær opmærksom på at et overdrevent indtag kan føre til andre problemer – nemlig hård mave.

Undgå gademad

Gademad er sjovt og spændende – men det er også her, du har den højeste risiko for at komme i problemer.

Hygiejnen er ikke så høj på et gadekøkken som du er vant til fra køkkenet. Især grillet kød på gaden giver stor risiko for en ekstra tur på toilettet senere på dagen.

Ordentligt hotel

På din rejse kommer du sandsynligvis til at spise et par måltider på hotellet. Du kender det og det er den nemme løsning.

Du skal blot sørge for, at det også er et ordentligt hotel, du er kommet til. Lidt for billige hoteller med en dårlig morgenmadsmenu kan være en del af problemet i stedet for løsningen.

Du kan søge efter billige hoteller her – men vælg ikke det, der koster mindst, men det der har en god kombination mellem beliggenhed, pris og menu. Jo flere stjerner hotellet har, jo mere sikker kan du vide dig på at du rent faktisk kan spise det, du får serveret.