kaffe

Rejs ud i verden og oplev kaffe

Det kan stærkt anbefales at rejse ud i verden og lære om kaffen på en anden måde end vi er vant til. Der er mange ting, du ikke ved om kaffe, som du kun kan se, føle og smage ved at rejse. Hvis du ikke har tid eller råd til at rejse ud og opleve kaffe, kan du læse lidt information om kaffe her på siden. Læs eventuelt mere på www.kaffeautomatpriser.dk, hvis du ønsker mere information om kaffens oprindelse.

Hvor har kaffen sin oprindelse?

Kaffen stammer oprindeligt fra Etiopien og kan dateres tilbage til omkring 1000 år. Det var egang en religiøs ting at drikke kaffe og man anså kaffe for at have medicinsk virkning. Kaffen blev således drukket af munke og blev dyrket frem til det 14. århundrede i Arabien og Etiopien. Herefter blev de populære bønner eksporteret til Mellemøsten. Siden nåede kaffen til Europa i 1600-tallet og blev kun endnu mere populær. Siden har det en kort overgang været forbudt at drikke kaffe i danmark, da man anså det for kun at være for de adelige. Siden blev kaffen udbredt igen og næsten alle mennesker begyndte at drikke den, som vi kender det i dag.

Kaffens betydning i dag

De sidste år har kaffekulturen ændret sig en del. Måske er vi blevet inspireret fra udlandet. Vi er nemlig gået fra at drikke traditionel filterkaffe og til at afprøve andre typer af kaffedrikke, som fx er baseret på espresso. Måden vi drikker kaffe på har således ændret sig og vi er begyndt at gå mere op i smagen af kaffen end førhen. Den kaffe som man førhen kun kunne få på caféer og restauranter er rykket ind i hjemmet. Vi har nu råd til at købe dyre, avancerede kaffemaskiner, som kan levere kvalitetskaffe til alle stunder. Vi går nu op i kaffens oprindelse, dyrkning samt historie og skænker det også en tanke, hvordan kaffen er blevet transporteret til Europa. For de meget nørdede kaffedrikkere kan man få kaffe, der koster 1500 kr. kiloet.

Selvom vi går mere og mere op i kaffedrikkeri, så er det de færreste der rent faktisk har oplevet, hvor kaffe dyrkes henne. Derfor anbefales det at tage i verden og opleve kaffen, hvor den stammer fra og hvor den dyrkes. Det er en helt speciel oplevelse, som ikke kan beskrives. Det smukke ved at tage ud i verden og opleve kaffen er, at man kan få lov at smage den, når den er helt frisk.