sommerhus

Overvej en hjemmeferie eller sommerhustur

Det er ikke alle der har råd til at rejse udenlands, og det er slet ikke alle der har råd eller tid til det, slet ikke hver gang de har lyst. Mange mennesker, både studerende, lønmodtagere, selvstændige og ledige kan få lyst til at rejse i tide og utide, men det er de færreste der rent faktisk kan rykke på det. Og det er her det, at det bliver aktuelt at tænke i alternativer!

Der er faktisk ret mange alternativer til dyre udenlandsrejser, selvom man selvfølgelig bliver nødt til at gå på kompromis med forskellige aspekter af ens ferie – Men det må man jo altid, for at få prisen presset lidt ned. Ofte må man give køb på noget af det eksotiske, på vejret, på madoplevelserne og ofte må man selv gøre noget mere af arbejdet selv, for eksempel madlavning. Men det er muligt at holde ferie, uden at tage på dyre ferier til udlandet.

Hold en “hjemme”-ferie

En ferieform som rigtig mange mennesker glemmer, er den såkaldte hjemmeferie. Ofte går hjemmeferien med rengøring, oprydning og gør-det-selv-projekter i hjemmet, som man ikke har tid til i hverdagen. Mange glemmer at holde ferie når de har fri og bare er hjemme. Nogen får endda mere travlt end i hverdagen, fordi de prøver at indhente alle de ting, som de ikke når til daglig, og som de føler at de bør bruge deres tid på. Det er dog dybt misforstået!

HUSK når du holder ferie hjemme, rent faktisk at holde fri! Planlæg sjove aktiviteter med familien, tag på skovtur, i forlystelsespark, på stranden, på museum, i biografen eller gå nogle ture. Sørg for at være sammen med dem du elsker, og at du får gearet ned, så du er klar og oplagt, når hverdagen begynder igen. Slid ikke dig selv ned.

Lån eller lej et sommerhus

Hvis du virkelig ikke kan håndtere at holde fri derhjemme, og du bare må væk, er det en fordel, hvis du kan låne eller leje et sommerhus gratis eller for få penge. Når du bor i sommerhus, er der selvfølgelig stadig en masse pligter du selv skal udføre, du skal selv lave mad og gøre rent, men du bliver taget væk fra dit vante miljø. Du kommer ud i naturen, og tvinges til at tænke anderledes end du gør til hverdag, simpelthen fordi du er et andet sted.

Og hvis du gerne vil minimere de huslige pligter, kan du tage færdigretter eller frosne middage med, og bestræbe dig på at svine så lidt som muligt, så både madlavningen og rengøringen minimeres.

Vil du gerne have flere råd til hvordan du holder en god ferie, så besøg hjemmesiden JustArrived.dk – Her er mange flere tips og nyheder.