Licitationer i Europa – kombineret med en forretningsrejse

EU og øvrige internationale organisationer sender jævnligt opgaver og leverancer i offentligt udbud, som kan være interessante for virksomheder i et utal af brancher. Udbudende vedrører typisk EU’s eksterne programmer i EU’s nabolande og udviklingslandene samt EU institutionerne. Dette åbner op for en masse muligheder for dansk eksport og så kan virksomheden jo altid tage en lille forretningsrejse i forbindelse med beslutningen.

Anatolienrejser

Hvordan finder man licitationer i Europa?

For at finde de såkaldte EU-udbud, der er relevante for dig, kan du:

  • Finde eksterne leverandører. Der er firmaer der lever af at leverer lister over relevante udbud til deres kunder
  • Finde gratis overvågningstilbud. Der findes en række hjemmesider og abonnementstilbud, der dagligt overvåger og registrerer alle annoncerede udbudsopgaver – nationale såvel som EU-udbud. Som eksempel kan nævnes Licitationen – byggeriets dagblad, som du ligeledes kan følge online på www.licitationen.dk, hvor du finder en dagligt opdateret hjemmeside med nyheder om bygge- og anlægsbranchen. Som abonnent på dagbladet Licitationen får du automatisk tilsendt et login og password, så du frit kan benytte alle licitationen.dk’s funktioner. På nuværende tidspunkt kan du afprøve Licitationen – Byggeriets Dagblad, gratis i to uger.
  • Gør-det-selv. Du kan selv lave lidt research og derigennem finde en kreds af offentlige virksomheder og institutioner, hvor du selv løbende holder øje med hvad der dukker op af udbud. Dette kræver dog typisk en del mere af dig.

Valget af metode vil typisk afhænge af den form eller kombination der passer til dine ressourcer.

Vil du vinde licitationen? – besøg landet

Den bedste måde at undersøge opgaven på, er ved at tage en rejse til landet der udbyder opgaven. På denne måde kan du bedre gøre dig et indtryk af omfanget og hvad de forventer af din virksomhed. Det kan også mindske forskellen på din danske virksomhed og en virksomhed fastboende i landet hvor opgaven bliver udbudt. Det er nemmere at vinde en opgave, hvis du har den fulde forståelse for kulturen og måden hvorpå man gør forretning i det pågældende land.