Guide til “velkommen-hjem-festen”

Har din ven, veninde, bror, søster, søn, datter eller anden person du holder af, været væk i en længere periode, kan du give dem en mindeværdi hjemkomst med en ordentlig fest.

Velkomst i lufthavnen

Det er måske en kliché at stå ude i lufthavnen med små dannebrogsflag, men det er nu en utrolig rar fornemmelse at se at ens venner og bekendte står og tager imod en i lufthavnen. Så vær altid klar til at tage imod den hjemvendte.

Hvornår selve festen skal være afhænger af personen som er kommet hjem. Er det en frisk fyr kan den sagtens planlægges til at være samme dag som hjemkomsten. Andre ville måske foretrække at have en enkelt dag at hvile ud i efter en lang rejse.

Planlægningen

Du kender formodentlig hjemkomstdatoen for den rejsende i god tid, så du har et stykke tid til at planlæggefesten. Når du planlægger, skal du huske at festen ikke er for dig, men for din rejsende kammerat. Derfor skal du prøve at planlægge den efter hans/hendes behov.

Du kan starte med at tænke over hvor mange som skal med til festen. Derefter kan du beslutte hvor den skal holdes. Er det en stor fest, kan du med fordel leje et festtelt. Det har den fordel at der kan være rigtig mange gæster, og man slipper for alt rodet indenfor. At leje et festtelt gør sig selvfølgeligt bedst i sommermånederne. Ellers kan festen, afhængigt af størrelsen, holdes i eget hjem eller lejede lokaler.

Du kan herefter beslutte om det skal være et arrangement med spisning, eller det bare er ren fest. Det kunne også ordnes således at det var spisning for den nærmeste familie og venner, og den rigtige fest startede senere. Det ville her var klassisk at vælge nogle danske retter, da hovedpersonen jo har været væk fra Danmark i lang tid.
Herefter kan du vurdere, hvad der skal være af musik, underholdning eller om der måske skal være et bestemt tema til festen eller lignende.
Nu skulle der være styr på festen, så der det bare at vente på gensynets glæde:)