Oplev smukke Hillerød, hvor også muligheder for parkering er rigtig gode.

5 fantastiske oplevelser tæt på Hillerød

Kongeriget Danmark har på trods af sin meget lille størrelse mange ofte glemte skatte i landets afsides kroge, når man bevæger sig ud fra de store byer som København, Århus og Odense. Hvad enten du er til naturoplevelser, arkitektur, kunst, kulturhistorie, shopping eller friluftsliv, så har de danske regioner noget for enhver smag.

Nordsjælland er et af de steder i landet, der har meget mere at byde på end ved første øjekast. I Nordsjælland er der i princippet nok aktiviteter til at holde dig og familien beskæftiget i alle jeres ferier de næste mange år.

Derfor får du i dette indlæg fem gode råd til fantastiske oplevelser og to-do’s i nærheden af Hillerød.

1. Frederiksborg Slot og Slotshave

Skal du en tur til Nordsjælland, bør dit første stop uden tvivl være Frederiksborg Slot og den dertilhørende Slotshave. Foruden den arkitektoniske pragt er både slottet og haven et syn for guder, der tager én tilbage i tiden, til et Danmark der både samfundsmæssigt og kulturelt var meget anderledes, end det vi kender i dag.

Slottet blev opført i 1600-tallet af Christian IV med det formål at udtrykke kongens position som en storslået, enevældig, nordisk monark. Barokhaven er derimod fra 1700-tallet, og er tegnet af J.C. Krieger.

Det er muligt gennem hele sommerperioden at få guidede rundvisninger på det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Museet har dog åbent hele året rundt.

2. Camping og friluftsliv

Har du nogensinde overvejet at holde sommerferien i Danmark måske enten på en campingplads eller anden form for outdoor-ferie? Så har du gode muligheder omkring Hillerød.

Du finder nemlig knapt 20 campingpladser fordelt ud over hele Nordsjælland. Naturstyrelsen har også sikret, at du kan finde et hav af store og små lejrpladser, hvor du har mulighed for at sætte telt op eller sove i shelter – alt sammen perfekt til vandre- eller cykelturen!

3. Parforcejagtlandskabet

På UNESCOs liste over verdenskulturarv finder du Parforcejagtlandskabet, der udover at bestå af fantastiske, smukke skovområder også skaber rammen for en del af den europæiske jagts kulturhistorie.

Parforcejagtlandskabet blev brugt af den danske, enevældige konge til parforcejagt. Parforcejagt blev indført i Danmark af Christian V i 1600-tallet, efter at han havde besøgt Solkongen, Ludvig d. 14, og det franske hof. Jagtformen handler ikke om at få mad på bordet, men derimod om at fremstå pompøs og vise sin magt over naturen ved at dræbe et bytte.

4. Gode shopping- og indkøbsmuligheder

Hvis du mere er til shopping, end du er til historie, konger og jagt, så byder Hillerød heldigvis på gode shoppingmuligheder i Hillerød hovedgade. På gaden finder du blandt andet shoppingcenteret SlotsArkaderne, der med mere end 70 butikker, er det største shoppingcenter i Nordsjælland. Tager du bilen? Læs mere om parkering i Hillerød her.

5. Hillerød Bymuseum

På Jægerbakken i Frederiksborg Slotshave ligger Hillerød Bymuseum, der i tre etager viser Hillerøds interessante historie. Museet er stemningsfuldt, sjovt, lærerigt og interessant for både børn og voksne.

På museet kan du gennem levende udstillinger og sjove påfund som en kæmpe kronhjort og en ældgammel ambulance gå på opdagelse i Hillerøds spændende udvikling fra serviceby til en prægtig slotsby. Melder sulten sig, kan du også slå dig ned i museets hyggelige café, hvor der både er tørt og vådt til ganen.