1

10 grunde til at rejse i Asien

Asien er en af de foretrukne destinationer for rejsende verden over. Det er især backpackere, digitale nomader og almindelige turister som er draget til det fjerne østen i deres søgen efter eventyr og kærlighed. Præcis hvad det er, som er så tiltrækkende ved at rejse i Asien, det har vi sat ord på her.
Her får du 10 grunde til at rejse i Asien

1. Hvor let det er at rejse

De fleste bliver overrasket over, hvor let det er at planlægge rejsen, når man er ankommet til destinationen. Asien er proppet med turistbureauer, guider og venlige mennesker, som kan hjælpe dig med alt hvad du kunne ønske dig.
Image

 

2. At komme væk fra turistområderne

De turistede områder kan være gode at opholde sig i, fordi der er god infrastruktur, tryghed og massere at lave. Dog er der en hel anden verden at se, hvis man bevæger sig lidt ud fra disse områder. Det er voldsomt, hvor meget en storby kan forandre sig på et par hundrede meter. Turistede områder er oftest en facade, som er sat op for turisterne. Hvis du virkeligt vil opleve et lands kultur, så bliver du nødt til at tage hen hvor denne kultur ikke er ”gemt” bagved facaden.

 

3. De fortryllende strande

Der er bare noget helt specielt over lange hvide sandstrande, palmer og kokosnødder. Asiens strande har ry for at holde længe på deres besøgende, så pas på. Selvom Danmark ofte rangerer højt på listen over gode strande, så mangler man palmer og det varme vand, hvilket du finder i Asien. Eksempelvis på Boracay i Filippinerne, vil du støde på den kendte White Beach, som er flere kilometer af pulverhvidt sand, krystalklart vand og palmer.
Image

2

 

4. De mange forskellige transportmuligheder

I Asien kan du komme rundt på mange forskellige måder. Du støder på alt fra tog, bus, båd, kano, fly, motorcykel, scooter og meget andet. Der er dog også en helt andet kultur for, hvordan man opfører sig i trafikken, som vil skræmme mange turister. Men hold dig ikke tilbage fra, at få en tur med en Tuk Tuk (vogn påsat en motorcykel/scooter), som nemt giver dig mulighed for at opleve destinationen. Er du på en af de mere fredelig destinationer, f.eks. de små øer i Thailand, så kan du også se hele øen ved selv at leje en scooter (husk internationalt kørekort) for kun få penge om dagen.

 

5. Menneskerne

Jo mere du rejser, jo mere begynder du at indse, hvad det virkeligt er der gør dig lykkelig. Uanset hvor du befinder mig i verden, er du i stand til at have det sjovt med menneskerne omkring dig. Det absolut mest fantastiske ved at rejse i Asien, er menneskene. I Asien er der både de lokale mennesker og de andre rejsende at dele uforglemmelige minder med. Se denne liste for at få et overblik, over alle folkefærd du vil støde på i Asien.

 

6. Maden

I Asien kan du spise på byernes mange restauranter, for et budget som ikke ville være muligt i Danmark. Ydermere er maden varieret, da frugt og grønt kommer i mange eksotiske udgaver i denne del af verden. Asien er især kendt for deres stærke karryretter, deres krydrede kød og benyttelsen af chili. Maden er oftest sund, billig og meget lækker.
Som rejsende i asiatiske lande, gælder det om ikke at holde sig tilbage fra madoplevelserne. Både gadekøkkener, små og store restauranter, har en masse at byde på. Ofte vil man opleve, at madkulturen i både Thailand og Vietnam er mest tiltalende for den danske tunge, og herved opsøgt af mange danske turister.

 

7. Priserne

Man kan komme langt med et dansk budget i Asien. Det gør uden tvivl rejsen til Asien lidt sjovere, at priserne er lave – på alt fra souvenirs og mad, til oplevelser og wellness. Du kan dog godt forvente at betale ekstra, fordi du er turist. Selvom prisen bliver sat op for turisterne, vil det stadig være billigt, men du kan sagtens gøre det endnu billigere på din rejse til Asien. Du har muligheden for enten at prutte om prisen, hvilket ofte er forventet i mange asiatiske lande, eller at besøge de mindre turistet områder. Hvis du tager ud i lokalområderne, og f.eks. besøger producenterne af lertøjet, træfigurerne eller hvad det skulle være, så vil prisen være i et helt andet niveau.
Image

3

 

8. Junglerne

Der er mere jungle i Asien, end man kan udforske i ét liv. Det triste er, at det forsvinder med lynets hast. Hvis du er i Asien, så er det bare om at opleve junglerne, da man formentlig ikke har muligheden om blot 5 til 10 år. I junglen finder du også en række plante- og dyreliv, som ikke er at finde særlig mange steder i verden.

 

9. Mulighederne for at dykke og snorkle

Asien er absolut paradis, hvis du ønsker at dykke eller snorkle, og kan sjældent undgås på en rejse til mange af de asiatiske lande. Du vil udover et væld af fisk, som du ikke finder i danske farvande, kunne opleve et kæmpe levende koralrev. Dette er ligeså en oplevelse man skal give sig selv, da koraler, grundet globalopvarmning, er i fare.

 

10. Dyrelivet

Asien er fyldt med eksotiske dyrearter. De kommer i alle de forskellige størrelser og farver du kan forestille dig. Gå ikke glip af det spektakulære dyreliv og husk at respekter det mens du er der. Undgå gerne at ride på elefanter og tramp ikke på for mange myrer.